• Посилання скопійовано

Зеленський підписав закон для поліпшення інвестклімату в Україні

11 жовтня В. Зеленський підписав Закон №132-IX щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні

Зеленський підписав закон для поліпшення інвестклімату в Україні

«РБК-Україна» розповідає, що глава держави Володимир Зеленський підписав законопроект №1059 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», який був визначений ним раніше як невідкладний. Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Останній етап проходження документа – 11 жовтня повернутий з підписом від президента.

Метою Закону від 20.09.2019 р. №132-IX  є поліпшення інвестиційного клімату України за окремими напрямами, обраними в результаті комплексної оцінки відповідності законодавства України кращим світовим практикам, описаним Групою Світового банку в методології рейтингу Doing Business.

Законом вносяться зміни до низки законодавчих актів, які містять застаріле та неефективне регулювання. Зокрема, у сфері будівництва скасовується обов'язок сплати пайового внеску у розвиток інфраструктури населеного пункту. Пайовий внесок скасовується з 2021 року.

Нагадаємо, Рада прийняла в другому читанні закон для поліпшення інвестклімату в Україні 20 вересня. А за основу даний закон нардепи схвалили 11 вересня. Тоді проект підтримали 290 нардепів. Відзначимо, в липні показник індексу інвестиційної привабливості України, який вимірює Європейська Бізнес Асоціація, знизився до рівня 2016 року.

Варто також нагадати, що 1 січня 2017 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні».

Закон було опубліковано в "Голосі України" від 16.10.2019 р. № 197. Але сам Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто він набрав чинності з 17 жовтня.  

***

Читайте також: Стимулювання інвестиційної діяльності: які зміни прийняла ВРУ?

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»