• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ доручив Уряду збільшити в бюджеті соцвитрати

Бюджетний комітет дав доручення КМУ збільшити у проекті держбюджету до другого читання розмір прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати

Комітет ВРУ доручив Уряду збільшити в бюджеті соцвитрати

Бюджетний комітет дав доручення Кабінету міністрів збільшити у проекті держбюджету до другого читання збільшити соціальні стандарти. Про це повідомив Перший заступник голови Комітету Верховної ради України з питань бюджету Іван Крулько, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, мова йде про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

"Бюджетний комітет дає доручення уряду передбачити в 2020 році підвищення соціальних стандартів. Зокрема, прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. Соціальні стандарти повинні бути збільшені. Чекаємо таких пропозицій. Тобто ці люди, які є соціально вразливми категоріями, даємо доручення збільшити соціальних стандартів", - заявив Крулько під час засідання комітету.

За його словами, в бюджеті також повинні бути збільшені видатки для бюджетників.

"Я б хотів звернути увагу представників уряду на те, щоб при підготовці проекту до другого питання на тому, щоб було звернуто увагу на соціально незахищених громадян, на бюджетників", - додав він.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»