• Посилання скопійовано

Реформування прожиткового мінімуму: Уряд готує свої зміни

Кабмін 6 листопада планує ухвалити законопроект про прожитковий мінімум. Його мета – відв'язати всі соцвиплати від прожиткового мінімуму

Реформування прожиткового мінімуму: Уряд готує свої зміни

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет Міністрів подасть до Верховної ради законопроект про прожитковий мінімум. Про це він заявив під час презентації бюджету на 2020 рік, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, законопроект вже готується до внесення на розгляд парламенту.

«З приводу рішучих кроків – подолати бідність – наше завдання на 5 років. Перший крок – це відв'язати це явище – мінімальний прожитковий мінімум від величезних показників. Зараз відповідний законопроект готується до внесення у Верховну раду», – заявив Гончарук.

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська також додала, що завтра законопроект буде винесений на розгляд уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в проекті бюджету-2020 закладається підвищення мінімальної зарплати до 4 723 гривень. Таким чином, мінімальна зарплата зросте на 550 гривень.

Також нагадаємо, що в держбюджеті на наступний рік передбачається незначне підвищення пенсій. На пенсії виділять 173 млрд гривень. При цьому пенсіонерам старше 80 років підвищать надбавки по догляду на 670 гривень – на ці цілі закладається 806 млн гривень.

Крім цього, на презентації проекту бюджету на 2020 рік глава уряду запевнив, що Кабмін не закладав підвищення податків.

***

Читайте також: Реформування прожиткового мінімуму: як вплине на соцвиплати?

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»