• Посилання скопійовано

Законопроект №1210 можуть розділити на три частини

Кабмін розглядає варіант розподілу скандального законопроекту №1210 щодо вдосконалення адміністрування податків на 3 частини і окремий розгляд кожної з них у ВРУ

Законопроект №1210 можуть розділити на три частини

Про це заявило джерело ЕП в уряді.

«Ми підготуємо з 1210 три законопроєкти: один про зміни правил, адміністрування податків, другий – ресурсний, про зміну податкових ставок, третій – про BEPS (Base erosion and Profit Shifting – розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування – ред.).

Так майбутнє кожної порції поправок не залежатиме від іншої і матиме власні шанси на прийняття», – сказав співрозмовник ЕП в уряді.

Нагадаємо:

Законопроєкт №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» зареєстрували у Верховній Раді 30 серпня.

Бізнес-спільнота розкритикувала законпроєкт – бізнес турбують високі штрафи, розширення бази оподаткування рентою і зміни щодо акцизів.

Комітет рекомендував до першого читання прийняти альтернативний №1210-1, але все заблокувалось через одіозність документу.

В інтерв‘ю ЕП міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що наявність BEPS у законопроєктах №1209 та №1210 – лише одна з причин їх критики.

«Насправді BEPS дозволить здійснити реальну деофшоризацію. BEPS дозволить побачити частину угод, які укладаються в Україні, але структуруються повністю поза нею. Оподатковуються такі угоди також не повністю, незважаючи на те, що бенефіціарами в цих компаніях є чи можуть бути українські громадяни або українські компанії», – сказала вона.

«Ті, хто прочитали ці законопроекти в частині BEPS й ухиляються від сплати податків, виступають проти них. Насправді податкові закони не завжди приємні. Вони повинні бути спрямовані не на те, щоб для когось погіршувати умови, а для когось покращувати, а на те, щоб вирівнювати правила гри для всіх.

Це забезпечить ще один пріоритет – прискорення економічного зростання», – додала міністр.

Галина Калачова, ЕП

***

Читайте також:

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»