• Посилання скопійовано

Юрист, який входить до штату юрособи, зможе представляти її інтереси в суді

Прийнято Закон, яким розширено перелік осіб, які можуть здійснювати самопредставництво органів державної влади, органів влади АР Крим, місцевого самоврядування та інших юросіб в суді

Юрист, який входить до штату юрособи, зможе представляти її інтереси в суді

18 грудня 2019 року у Верховній Раді прийнято у другому читанні та в цілому законопроект №2261 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення в суді".

Законом розширено перелік осіб, які можуть здійснювати самопредставництво органів державної влади, органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб, незалежно від порядку їх створення, в суді.

Тепер таку можливість матимуть не лише керівники, члени виконавчих органів юридичної особи, але й інші уповноважені особи відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (тобто включаючи працівників) тощо.

Відповідні зміни будуть внесені до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Поки що він ще не підписаний Президентом та не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»