• Посилання скопійовано

Законодавство щодо держнагляду у сфері пожежної безпеки підкоригують: законопроект

Уряд законопроектом №2702 пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки

Законодавство щодо держнагляду у сфері пожежної безпеки підкоригують: законопроект

Прем'єр-міністр України О. Гончарук зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2702 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки".

Ним пропонується у Кодексі цивільного захисту чітко визначити, що в разі надання госпсуб’єктами зі середнім та/або незначним ступенями ризику ДСНС договору добровільного страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна навколишньому природному середовищу, життю, здоров’ю та майну третіх осіб унаслідок небезпечної події, що може виникнути на території та/або об’єктах нерухомості (далі — договір страхування відповідальності), періодичність проведення планових перевірок їх збільшується на строк дії договору страхування відповідальності, але не більше:

  • шести років – для суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику;
  • десяти років – для суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Законопроект виключає можливість збільшення строку проведення планових перевірок підприємств, установ, організацій державної та комунальної форми власності, об’єктів підвищеної небезпеки, ураховуючи вибухопожежонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру (заклади охорони здоров’я, освіти, дошкільні навчальні заклади та стратегічні об’єкти критичної інфраструктури тощо).

Проєктом Закону пропонується також внести зміни до Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а саме в частині взаємоузгодження запропонованих норм та врахування зазначених особливостей щодо здійснення державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»