• Посилання скопійовано

Чому Президент ветував законопроект №1049: позиція Мінфіну

Законопроект №1049 повернуто до ВРУ з пропозиціями Президента. Причиною тому правка, яка мала на меті регулювати націнки для оптових і роздрібних структур, що здійснюють продаж цигарок

Чому Президент ветував законопроект №1049: позиція Мінфіну

Мінфін на своїй сторінці в Facebook зазначає, що законопроєкт №1049 має на меті запровадити єдиний рахунок для сплати податків і зборів. Ефективне функціонування єдиного рахунку вирішить велику кількість технічних проблем при перерахуванні зазначених платежів, оптимізує діяльність податкових органів та спростить життя бізнесу.

Нині цей законопроєкт повернуто до Верховної Ради з пропозиціями Президента.

Причиною тому - поправка, яка була внесена у текст законопроєкту на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики.

За своєю суттю дана поправка ніяк не пов'язана зі змістом законопроєкту. Вона не стосувалася єдиного рахунку, а мала на меті регулювати націнки для оптових і роздрібних структур, що здійснюють продаж цигарок. Це спричинило значне обурення виробників тютюнової галузі, через що навіть призупинялося виробництво на кількох фабриках. В результаті недовиконання плану по збору акцизного податку склало близько 3 млрд гривень. Тобто затримка дуже потрібного бізнесу законопроєкту через шкідливу поправку - це не лише втрата часу, але і збиток для цілої країни.

Кабмін звернувся до Президента з пропозицією накласти вето на законопроєкт №1049. Сподіваємося, що Верховна Рада невдовзі проголосує текст без правки і буде дано старт запровадженню єдиного рахунку.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»