• Посилання скопійовано

Комітет за детінізацію сільськогосподарського виробництва

Комітет ВРУ рекомендує прийняти депутатам законопроект щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства

Комітет за детінізацію сільськогосподарського виробництва

Головуючий комітету ВРУ на черговому засіданні поінформував, що до нього звернулася група народних депутатів, які запропонували повернутися до розгляду законопроектів «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції» (№3131) і «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства» (№3131-1) і переглянути рішення, прийняті Комітетом 3 червня 2020 року.

Народний депутат Мар’ян Заблоцький розповів, що після ухвалення рішення щодо даних законопроектів, відбулися ряд дискусій у професійних колах і з народними депутатами у ході яких було висловлено ряд зауважень. «Є пропозиція його дещо пом’якшити», - сказав доповідач, зауваживши, що пропонується «прийняти ще більш об’єднуюче і красивіше рішення».

Мар’ян Заблоцький поінформував, що, після проведених консультацій, проектом пропонується знизити мінімальну суму податків на гектар (ПДФО, фіксований податок, податок на прибуток, податок на землю, ЄСВ) для виробників та фізичних осіб з 1400 гривень на гектар до трохи більше 1200 гривень на гектар (показник визначається як відсоток від нормативної оцінки землі). У разі, якщо така сума податків є меншою за встановлену, то різниця доплачується у місцеві бюджети.

Також проектом запроваджується перехідний період для тих, хто реєструється як сімейні ферми. Перші два роки податкове навантаження для них буде нульове із подальшим поступовим зростанням до 2025 року.

На думку Мар’яна Заблоцького: «Це вирішує одну із основних проблем законопроекту – проблему одноосібників».

Народні депутати під час обговорення зазначили, що у доопрацьованому варіанті законопроекту знято багато питань, однак, наголошували, що будуть вносити свої пропозиції під час підготовки проекту до другого читання. Також члени Комітету говорили про необхідність доопрацювання системи нормативно-грошової оцінки земель, яка є базою для оподаткування, щоб вона була більш справедливою.

Комітет прийняв рішення переглянути рішення від 3 червня 2020 року щодо законопроектів №3131 і №3131-1. Підтримати редакцію підготовленого законопроекту і доручити членам Комітету зареєструвати цей проект як проект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції». Внести на розгляд Верховної Ради підготовлений у Комітеті проект і рекомендувати Верховній Раді включити його до порядку денного та прийняти за основу.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»