• Посилання скопійовано

Депутати ВРУ проти монетизації «пакунка малюка»: зареєстровано законопроект

Депутати ВРУ зареєстрували законопроект №3006 . Ним пропонують відмовитися від монетизації «пакунка малюка» та залишити його у натуральному вигляді

Депутати ВРУ проти монетизації «пакунка малюка»: зареєстровано законопроект

У Верховній раді України пропонують відмовитися від монетизації "пакунку малюка" та залишити його у натуральному вигляді. Так, 72 народні депутати зареєстрували у парламенті відповідний законопроект №3006а.

Про це повідомила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook. Розпвідає РБК-Україна.

"Бути чи не бути пакунку малюка? На це питання 72 народні депутати (включно зі мною) відповіли у законопроекті №3006а. Спойлер: як і більшість українських батьків, ми підтримуємо програму "Пакунок малюка". Вважаємо, що монетизувати її не варто", - написала парламентар.

Вона назвала основні причини, чому не варто монетизувати цю послугу. Зокрема, згідно з даними опитування ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% сімей з дітьми. Нардеп підкреслила, що майже половині (49%) одержувачів "пакунка" вдалося істотно заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Крім того, за два роки кількість предметів в пакунку зросла в 2,5 раза. Якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді.

"На монетизацію "пакунка" ви не зможете придбати таку ж кількість товарів аналогічної якості. Знову ж таки аналітика ЮНІСЕФ підтверджує: вартість товарів із пакунку малюка обійдеться батькам дорожче на 50-200% (в середньому це близько 7000 грн)", - зазначила нардеп.

Кравчук підкреслила, що після завершення строку внесення альтернативних законопроектів депутати якнайшвидше розглянуть проект №3006а з тим, щоб українські родини були забезпечені пакунками малюка.

Наразі текст законопроекту відсутній на сайті ВР.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики не виключає повернення "пакунків малюка" у натуральному вигляді замість виплат.

Як писало РБК-Україна, раніше ЮНІСЕФ закликав Кабінет міністрів зберегти програму підтримки сімей з дітьми - "пакет малюка".

Так, 29 липня КМУ ввів виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість "пакета малюка".

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»