• Посилання скопійовано

Вимоги роботодавців до проєкту Держбюджету-2021

На думку роботодавців, затверджені у першому читанні бюджетні параметри мають ризики невиконання бюджету через надмірну оптимістичність

Вимоги роботодавців до проєкту Держбюджету-2021

Верховною Радою України у першому читанні було прийнято Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» разом із дорученням Уряду щодо підготовки проекту до другого читання. Розповідає ФРУ.

На думку роботодавців, затверджені у першому читанні бюджетні параметри несуть ризики невиконання бюджету через надмірну оптимістичність. Що може негативним чином вплинути на загальну економічну ситуацію, фіскальний тиск тощо.

Федерація роботодавців підтримує низку пропозицій народних депутатів та Комітету з питань економічного розвитку, зокрема, щодо:

  • доопрацювання законопроекту в частині здійснення розподілу передбачених у статті 25 проекту та у видатках за бюджетною програмою 1211120 «Державні капітальні вкладення на розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів» коштів у сумі 1129,3 млн грн. між відповідними бюджетними програмами головних розпорядників коштів;
  • збільшення статутного фонду Експортно-кредитного агентства на 1,8 млрд грн.

Роботодавці наполягають на збереженні при доопрацюванні законопроекту програми компенсації аграріям частини вартості придбаної ними сільськогосподарської техніки та оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів залізничним транспортом та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень, та вважає за доцільне розглянути можливість збільшення фінансування цих програм, відповідно, до 1,5 млрд грн. (із 4 млрд запланованих) та 6 млрд грн.

Крім того, Федерація роботодавців закликає Верховну Раду відновити фінансування програми придбання пожежної та іншої спеціальної техніки вітчизняного виробництва.

***

Читайте такожДержбюджет-2021 прийнято в першому читанні!

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»