• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про адмінпроцедури

Підписаним законом передбачено уніфіковані правила відносин громадян та бізнесу з державою, а також чітке та послідовне викладення процедури оскарження рішень, дій або бездіяльності органів влади

Президент підписав закон про адмінпроцедури

13 червня Президент підписав Закон України від 17.02.2022 р. №2073-IX «Про адміністративну процедуру». Про це йдеться у карточці законопроєкту №3475.

Закон №2073 запроваджує єдині правила взаємовідносин між органами влади і громадянином та бізнесом, забезпечується право громадянина висловити свою позицію і бути вислуханим адміністративним органом, а також чітке та послідовне викладення процедури оскарження рішень, дій або бездіяльності органів влади.

Закон містить набір основних принципів, які мають спрямовувати адміністративні процедури в усіх сферах, а його положення можуть бути  позитивними прикладами (особливо щодо тенденції до дебюрократизації та спрощення адміністративних процедур).

Набрання чинності положень Закону про адмінпроцедуру передбачено через півтора роки з дня його опублікування. 15 червня Закон опубліковано в Голосі України. Відповідно з 15 грудня 2023 року він почне діяти. З текстом Закону можна ознаоймитися тут

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»