• Посилання скопійовано

Рада має намір спростити відкриття бізнесу

Верховна Рада України 244 голосами 6 вересня прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб'єктами господарювання), який спростить підприємцям початок діяльності

Законопроектом (реєстраційний №10529-1) пропонується спростити механізм правового забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час здійснення господарської діяльності. Згідно з документом, зокрема, замість дозволу органів пожежної безпеки на початок робіт новостворених підприємств, передбачається запровадження декларації про відповідність матеріально-технічної бази суб'єкта вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, яка є підставою для початку робіт і використання суб'єктом господарювання об'єктів нерухомості.
Для суб'єктів господарювання з високим ступенем прийнятного ризику треба буде також отримати позитивний висновок за результатами експертизи протипожежного стану підприємства, об'єкта або приміщення чи експертизи технічних умов. Крім того, передбачається позбавити органи нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки права самостійно приймати рішення про часткове або повне зупинення роботи підприємства. Пропонується, щоб такі рішення ухвалювалися тільки адміністративним судом.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»