• Посилання скопійовано

Податкова повідомила, коли торговий патент підлягає поверненню

Суб'єкт господарювання, що припинив діяльність, що підлягає патентуванню, зобов'язаний повернути торговий патент контролюючому органу який його видав

Податкова повідомила, коли торговий патент підлягає поверненню

Налоговая служба в разъяснении от 28.10.2013 г. отвечает на вопрос, в какой срок субъект хозяйствования уведомляет контролирующий орган о прекращении деятельности, подлежащей патентованию.

Так, в документе указывается, что согласно пп. 267.7.5 п. 267.7 ст. 267 Налогового кодекса субъект хозяйствования, прекративший деятельность, подлежащую в соответствии с этим НК патентованию, до 15 числа месяца, предшествующего отчетному, в письменном виде уведомляет об этом соответствующий контролирующий орган. При этом торговый патент подлежит возврату выдавшему его контролирующему органу, а субъекту хозяйствования возвращается излишне уплаченная сумма сбора.

Таким образом, последним днем представления субъектом хозяйствования письменного уведомления о прекращении такой деятельности является 14 число месяца, предшествующего отчетному.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»