• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує ВР скасувати 18 документів дозвільного характеру

Зокрема, пропонується скасувати ліцензії на провадження туроператорської діяльності

Кабмін пропонує ВР скасувати 18 документів дозвільного характеру

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати 18 документів дозвільного характеру та ліцензії на провадження туроператорської діяльності.

Відповідний законопроект №4131 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, у тому числі шляхом поширення застосування декларативного (реєстраційного, заявницького) принципу" був зареєстрований в парламенті 23 лютого 2016 року.

"Метою проекту Закону України є поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення зайвих обмежень у провадженні господарської діяльності", - сказано в пояснювальній записці.

Документом передбачається внести зміни до законів України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", "Про ліцензування видів господарської діяльності" та до низки спеціальних законодавчих актів України в частині скорочення кількості документів дозвільного характеру та ліцензії на провадження туроператорської діяльності.

"Загалом передбачається скасування 18 документів дозвільного характеру та ліцензії на провадження туроператорської діяльності. Крім того, пропонується установити можливість провадження деяких видів господарської діяльності на підставі подання декларації (переведення 10 документів дозвільного характеру на декларативний принцип) без отримання документа дозвільного характеру", - зазначають автори законопроекту.

Нагадаємо, ВРУ планує спростити порядок реєстрації технологічних парків. Так, нардепи підтримали в першому читанні за основу законопроект №2216а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності технологічних парків". За відповідний проект закону на ранковому засіданні парламенту проголосували 232 нардепи.

На підставі: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»