• Посилання скопійовано

Мінекономрозвитку здійснюватиме видачу усіх охоронних документів у сфері інтелектуальної власності

Уряд прийняв рішення щодо передачі Мінекономрозвитку функцій з реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності, які до цього здійснювала Державна служба інтелектуальної власності

Кабмін постановою від 11.05.2017 р. № 320 передав Мінекономрозвитку функцій з реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності, які до цього здійснювала Державна служба інтелектуальної власності.

З набранням чинності цього акта (з дня його офіційного опублікування) Мінекономрозвитку здійснюватиме видачу усіх охоронних документів (патентів, свідоцтв) у сфері інтелектуальної власності.

Це черговий крок на шляху до створення Національного органу інтелектуальної власності*, що передбачено Планом пріоритетних дій Уряду на 2017 рік та Концепцією реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

«Реформа у сфері інтелектуальної власності є надзвичайно важливою для покращення інвестклімату України, розвитку інновацій та створення новітніх рішень. Однак важливо, щоб зміни та передання функцій відбувалися поступово, без ризиків для функціонування системи»,-  прокоментував рішення Уряду Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

______________

* Національний орган інтелектуальної власності (НОІВ) - єдиний централізований орган для виконання функцій з видачі патентів (свідоцтв) за принципом “єдиного вікна” на основі кращих європейських та світових практик. Відповідний орган, функції якого виконуватиме Укрпатент, буде відповідальним за реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності, а Мінекономрозвитку забезпечуватиме формування єдиної державної політики у цій сфері. Створення НОІВ передбачає послідовне реформування сфери інтелектуальної власності, включаючи поступову інституційну перебудову національної системи охорони інтелектуальної власності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»