• Посилання скопійовано

Ліцензія на роздрібний продаж алкоголю та тютюну: коли останній строк дії?

ДФСУ надала роз'яснення щодо останнього строку дії ліцензії на роздрібний продаж алкогольними напоями та тютюновими виробами

Ліцензія на роздрібний продаж алкоголю та тютюну: коли останній строк дії?

ДФСУ у листі від 16.06.2017 р. №684/С/99-99-12-01-01-14/ІПК нагадує, що відповідно до ст. 15 Закону №481 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються на один рік і підлягають обов’язковій реєстрації в органі ДФС.  Щоб відповісти на питання щодо визначення граничної дати дії ліцензії податківці навели відповідні норми ЦКУ.

За ст. 254 ЦКУ строк визначений роками, спливає у відповідні місяць та число останнього року строку. 

За даними суб'єкта господарювання в ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями вказано, що строк дії ліцензії з 05.02.2017 р. до 05.02.2018 р.

З огляду на це, податківці зазначають, що здійснювати торгівлю алкогольними напоями  можливо до  дати, яка зазначена в ліцензії, при цьому останнім днем здійснення господарської діяльності з роздрібної торгівлі алкогольними напоями буде 04.02.2018 р., що становитиме рівно один рік.

 

Читайте також:

Аналітика від Дт-Кт: здійснюємо роздрібну торгівлю пивом без штрафів>>>

Роздрібна торгівля алкоголем - у запитаннях та відповідях>>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»