• Посилання скопійовано

Держводагентство працює над переходом до електронних дозволів на спецводокористування

Держводагенство працює над тим, щоб найближчим часом дозвіл на спецводокористування став електронним, оскільки такий дозвіл - це не лише інструмент управління кількістю води, а і важіль впливу на її якість

 Держводагентство працює над переходом до електронних дозволів на спецводокористування

 На цьому наголосила Голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко під час засідання колегії Держводагентства, де будо підбито підсумки діяльності водогосподарської галузі за І півріччя 2017 року та визначені основні напрямки діяльності у найближчій перспективі

Голова Держводагентства Ірина Овчаренко поінформувала присутніх про виконання першочергових завдань водогосподарської галузі, а саме створення нормативної та методологічної бази для впровадження інтегрованого управління водними ресурсами.

Ірина Овчаренко повідомила про те, що розпочались роботи з розробки інформаційно-аналітичної системи моніторингу оцінки якості водних ресурсів країни. Ця програма дозволить не лише вести реєстр постів спостережень та обробляти моніторингові дані, а і оптимізує обмін інформацією між суб’єктами моніторингу.

Крім того, Ірина Овчаренко окремо націлювала керівників водогосподарських організацій долучатись до розробки геопорталу «Водні ресурси України», розробка якого відбувається за підтримки проекту «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища». Такий геопортал відкриє шлях до оновленої інформації про річки та відіграє важливу роль при розробці плану управління річковим басейном.

Про окремі аспекти експлуатаційної діяльності водогосподарських організацій, а саме проведення поливної кампанії, оптимізацію звітності, бюджетне фінансування тощо поінформував Михайло Хорєв, перший заступник Голови Агентства. Також він зупинявся на впровадженні енергосервісних договорів, електронного документообігу як у Держводагентстві, так і у водогосподарських організаціях. Разом з тим, акцентував увагу на конкретних завданнях найближчої перспективи, зокрема, ефективному використанні техніки, економії енергоресурсів тощо.

Крім того, під час засідання розглядались проблемні питання, пов’язані з  розчисткою та регулюванням русел річок. До обговорення були долучені керівники водогосподарських організацій західного регіону, які детально та практично окреслювали спектр проблемних питань на гірських річках України. Окремо зупинялися на міжнародному досвіді європейських країн у вирішенні цих проблемних питань.

За результатами обговорення Ірина Овчаренко запропонувала присутнім утворити робочу групу на базі Держводагентства для опрацювання конкретних та конструктивних шляхів вирішення зазначеної проблеми, з долученням до її роботи як експертів, так і практиків.

Разом з тим, детально інформували про свою діяльність представники водогосподарських організацій північного та південного регіонів.

Підсумовуючи засідання, Ірина Овчаренко націлила водогосподарників на необхідність подальшого впровадження реформ у галузі для досягнення європейських стандартів у питаннях водних ресурсів.

Участь у засіданні взяли члени колегії Держводагентства, зокрема, заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Сергій Дехтяренко, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, керівник Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України при Президентові України Володимир Кладієв, представник Профспілки працівників агропромислового комплексу України, керівники та фахівці апарату Агентства, представники басейнових та обласних управлінь водних ресурсів, управлінь каналів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»