• Посилання скопійовано

Мінрегіон пропонує зобов'язати встановлювати протидимний захист у закладах дозвілля

У Мінрегіоні розробляють нові будівельні норми, які передбачатимуть встановлення системи протидимного захисту у закладах культури та дозвілля

Мінрегіон пропонує зобов'язати встановлювати протидимний захист у закладах дозвілля

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook заступника голови Мінрегіону Льва Парцхаладзе.

Вказано, що наразі такої вимоги в Україні не існує, а є лише норми щодо обов’язкового встановлення протипожежних систем.

У міністерстві прогнозують, що це підвищить безпеку людей під час відвідин культурних закладів, торговельно-розважальних центрів та інших місць проведення дозвілля. Крім цього, такі системи можуть мінімізувати можливість виникнення пожежі у таких закладах приблизно на 10%.

Крім того, планується вдосконалити розрахунки щодо допустимого часу евакуації людей із ТРЦ та інші зміни.

Нагадаємо, у Мінрегіоні розробляють оновлені державні будівельні норми з будівництва житлових будинків, якими планується передбачити, що нові і реконструйовані будинки повинні мати клас енергоефективності не нижче «С».

Як писалось раніше, у травні 2018-го у Державній службі України з надзвичайних ситуацій назвали торгові центри (ТЦ) України з найгіршою ситуацією з пожежною безпекою.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»