• Посилання скопійовано

Використання в органах ДФС дозвільних документів Держекспортконтролю: проект порядку

ДФСУ оприлюднила проект нового Порядку використання в органах доходів і зборів дозвільних документів Державної служби експортного контролю України

Використання в органах ДФС дозвільних документів Держекспортконтролю: проект порядку

ДФСУ розробила та оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку використання в органах доходів і зборів дозвільних документів Державної служби експортного контролю України» (завантажити).

Цей Порядок визначає особливості використання в  органах доходів і зборів  дозвільних документів  Державної служби експортного контролю України (далі – Держекспортконтроль)  при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю. Завантажити його можна тут.

Проект наказу розроблено на виконання вимог Закону №2530-VIII, якими, зокрема,  передбачено:

  • отримання органами доходів і зборів в електронній формі дозвільних документів від уповноважених державних органів, що видають такі документи, з використанням механізму «єдиного вікна»;
  • здійснення цими органами відповідних митних формальностей на підставі такої інформації.

Як пояснюють податківці, Наказ Мінфіну від 30.05.2012 р. №649 «Про затвердження Порядку використання в митних органах дозволів і висновків Державної служби експортного контролю України та їх електронних копій» на сьогодні потребує визнання таким, що втратив чинність, оскільки він не містить положень, які дозволяли б органам доходів і зборів отримувати в електронній формі дозвільні документи від Держекспортконтроль з використанням механізму «єдиного вікна» та  здійснювати відповідні митні формальності на підставі такої інформації.

Вирішення існуючої проблеми є можливим за допомогою затвердження нового Порядку використання в органах доходів і зборів дозвільних документів Державної служби експортного контролю України.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту наказу можна надавати у письмовій та електронній формі за такими адресами:

  • Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, 8, e-mail: g.zavyalova@sfs.gov.ua
  • Міністерство фінансів України: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2,  e-mail: infomf@minfin.gov.ua
  • Державна регуляторна служба України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»