• Посилання скопійовано

Ліцензія на пальне: скільки коштує та що буде за її відсутність?

Податківці навели види ліцензій та вказали розміри штрафів за їхню відсутність

Ліцензія на пальне: скільки коштує та що буде за її відсутність?

ДФС у Чернівецькій області звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють (планують здійснювати) діяльність з виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, відповідно до окремих положень Закону України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» з 01.07.2019 необхідно отримувати ліцензії.

Для отримання ліцензії подаються документи, визначені Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Перелік документів тут.

 

Ліцензії на право виробництва пальним

Річна плата за ліцензії на право виробництва пального становить 780 грн.; ліцензії на право виробництва пального видаються, призупиняються та анулюються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику; ліцензії видаються терміном на п'ять років; плата за них справляється щорічно. Штрафна санкція за виробництва пального без наявності ліцензії – 1000000 грн.

 

Ліцензії на право оптової торгівлі пальним

Річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за наявності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним – 5 000 грн. за кожне таке місц; річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним – 10 000 грн. за кожне таке місце; ліцензії на право оптової торгівлі пальним видаються органом виконавчої влади, уповноваженими Кабінетом Міністрів України терміном на п’ять років. Штрафна санкція за оптову торгівлю пальним без наявності ліцензії – 500 000 грн.

 

Ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним

Річна плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним становить 2000 грн. на кожне місце роздрібної торгівлі пальним; ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб'єкта господарювання; ліцензії видаються терміном на п’ять років; плата справляється щорічно і зараховується до місцевих бюджетів. Штрафна санкція за роздрібну торгівлю пальним бет наявності ліцензії – 250 000 грн.

 

Ліцензії на право зберігання пального

Річна плата за ліцензії на право зберігання пального становить 780 грн.; ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального; ліцензії видаються терміном на п'ять років. Штрафна санкція за зберігання пального без наявності ліцензії – 500 000 грн.

Імпорт або експорт пального здійснюється за наявності у суб'єкта господарювання, що імпортує або експортує пальне, ліцензії на право виробництва або зберігання, або оптової чи роздрібної торгівлі пальним.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»