• Посилання скопійовано

Яку ліцензію слід отримати при імпорті пального, алкоголю або тютюну? Нагадування від ДФС

Імпорт або експорт алкоголю та тютюну здійснюється без ліцензії. А ось на ЗЕД-операції з пальним слід мати ліцензії на право виробництва або зберігання, або оптової чи роздрібної торгівлі

Яку ліцензію слід отримати при імпорті пального, алкоголю або тютюну? Нагадування від ДФС
Податківці у підкатегорії 115.04 «ЗІР» зазначили, що відповідно до ст. 15 Закону №481 імпорт, експорт алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності без ліцензії. Оптова торгівля на території України алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється за наявності у суб’єктів господарювання всіх форм власності ліцензії на оптову торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Оптова торгівля пальним та зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензії.
Пр цьому імпорт або експорт пального здійснюється за наявності у суб’єкта господарювання, що імпортує або експортує пальне, ліцензії на право виробництва або зберігання, або оптової чи роздрібної торгівлі пальним.
 

Від редакції

Нагадаємо, що перед поданням заяви на отримання ліцензії до ДФС слід ще отримати дозвіл від Держпраці. Про це ми писали тут.

Але не завжди продавцям пального слід отримувати дозвіл від Держпраці. Наприклад, дизельне паливо, бензин, не належать до небезпечних речовин 1-го і 2-го класів небезпеки та зберігаються в ємностях при атмосферному тиску меншому 0,05 МПа. Тому одержувати дозвіл на експлуатацію таких ємностей не потрібно. Про це ми зазначали тут.

Після отримання дозволу Держпраці слід звертатися до ДФС. Наразі заяви на отримання ліцензії на пальне вже впроваджено в Єдиному вікні подання податкової звітності. Про це ми писали тут. До того ж вже можна дізнатися, чи включили Вас до реєстру отриманих ліцензій, на сайті ДФС. Про це читайте тут. І ще з рахунками для сплати можна ознайомитися тут >>>

***

 Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»