• Посилання скопійовано

Використовуєте вироблену електроенергію для власних потреб: чи потрібна ліцензія?

Діяльність з виробництва електричної енергії підлягає ліцензуванню у разі продажу виробленої електричної енергії

Використовуєте вироблену електроенергію для власних потреб: чи потрібна ліцензія?

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг нагадує, що відповідно до ст. 8 Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) господарська діяльність з виробництва електричної енергії провадиться на ринку електричної енергії за умови отримання відповідної ліцензії.

При цьому, згідно із статтею 1 Закону:

  • виробник електричної енергії (далі – виробник) – суб’єкт господарювання, який здійснює виробництво електричної енергії;
  • електрична енергія – енергія, що виробляється на об’єктах електроенергетики і є товаром, призначеним для купівлі-продажу.

Отже, діяльність з виробництва електричної енергії підлягає ліцензуванню у разі продажу виробленої електричної енергії.

Враховуючи зазначене, якщо виробник електричної енергії виробляє електричну енергію без мети її продажу та споживає вироблену електричну енергію для власних потреб в електричній енергії без її відпуску в об’єднану енергетичну систему України, зазначена діяльність не потребує отримання ліцензії з виробництва електричної енергії.

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»