• Посилання скопійовано

Змінили місцезнаходження: до якого бюджету сплачувати плату за ліцензії?

У разі зміни місцезнаходження СГ плата за ліцензію справляється до місцевого бюджету за новим місцезнаходженням

Змінили місцезнаходження: до якого бюджету сплачувати плату за ліцензії?

ДПС у Волинській області нагадує, що у разі зміни місцезнаходження юридичної особи (місця проживання фізичної особи-підприємця), пов’язаного зі зміною адміністративного району, чергова сплата за ліцензію на виробництво або оптову торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним справляється до місцевого бюджету за новим місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи-підприємця).

Відповідно до ст. 4 та 15 Закону №481, ліцензії на виробництво, зокрема, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального, чи на право оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами чи пальним видається терміном на п’ять років, а плата за них справляється органом, що видає ліцензії щорічно і зараховується до місцевих бюджетів.

Плата за ліцензії на виробництво або оптову торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним справляється до місцевого бюджету за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи-підприємця).

Оскільки до норм БКУ щодо зарахування плати за ліцензії з виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним до місцевих бюджетів, як це визначено нормами ч. 3 ст. 4 Закону № 481 та ч. 12 ст. 15 Закону № 481, не внесені відповідні зміни, то така плата відповідно до ч. 2 ст. 4 Кодексу (якщо іншим нормативно-правовим актом бюджетні відносини визначаються інакше, ніж у Кодексі, застосовуються відповідні норми Кодексу) та п. 25 ч. 1 ст. 29 БКУ, зараховуються до загального фонду державного бюджету.

У разі зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання та/або зміною типу акціонерного товариства), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів (для ліцензії на виробництво алкогольних напоїв та тютюнових виробів – протягом семи робочих днів) видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін (ст. 3, 15 Закону № 481).

Джерело: ДПС у Волинській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»