• Посилання скопійовано

Як реформують патентне законодавство?

ВРУ прийняла за основу у першому читанні законопроект №2259 щодо реформи патентного законодавства

Як реформують патентне законодавство?

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реформи патентного законодавства)».

Законопроект №2259 спрямований на забезпечення виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на винаходи і корисні моделі із правом Європейського Союзу.

Проектом Закону пропонується:

  • розширити перелік об’єктів технологій, на які не поширюється правова охорона;
  • передбачити можливість подання заявок в електронній формі;
  • надати право будь-якій особі подати мотивоване заперечення проти заявки протягом шести місяців від дати публікації відомостей про заявку на винахід;
  • уточнити порядок надання додаткової охорони прав на винаходи;
  • розширити перелік прав та обов’язків суб’єктів прав на винаходи (корисні моделі);
  • передбачити можливість визнання прав на винахід і корисну модель недійсними в адміністративному порядку («post-grant opposition»).

Законопроектом також пропонується внести зміни до Цивільного кодексуЗакону України «Про правову охорону винаходів та корисних моделей» та Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито».

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»