• Посилання скопійовано

Уряд прийняв зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

Зменшено до 6 видів перелік робіт підвищеної небезпеки, що потребують дозволу

Уряд прийняв зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

Держпраці у Івано-Франківській області нагадує, що на засіданні Уряду розглянуто та схвалено проєкт змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затверджений постановою КМУ від 26.10.2011 р. № 1107, де передбачено суттєве скорочення переліку робіт підвищеної небезпеки, що потребують наявність дозволів, переведенням на виконання робіт підвищеної небезпеки за заявницьким принципом (шляхом подання декларації до Держпраці).

Зменшено до 6 видів перелік робіт підвищеної небезпеки, що потребують наявність дозволу. Також скорочено перелік машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, експлуатація (застосування) яких вимагає наявність дозволу, до 4 видів.

Таким чином, самодекларування проведення небезпечних робіт дасть можливість підприємцям скоротити час на отримання відповідних дозволів у Держпраці.

До того ж, роботодавці матимуть змогу скорегувати в процесі виконання робіт подану декларацію або, навіть, відкликати її.

При цьому контроль Держпраці за дотриманням підприємцями норм законодавства про охорону праці залишається незмінним.

 

Від редакції: На сайті Уряду вже є текст затвердженої постанови від 03.03.2020 р. № 207. Зокрема, в ній наведено вищенаведені  переліки робіт та устаткування, які вимагають наявності дозволів. 

Джерело: Держпраці в Івано-Франківській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»