• Посилання скопійовано

КМУ проведе експеримент з видачі ліцензій через «Дію»

Проєкт планують запустити з 1 травня 2021 року по 31 грудня 2023 року

КМУ проведе експеримент з видачі ліцензій через «Дію»

УНІАН розповідає, що Кабінет міністрів планує запустити експериментальний проект з впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи дозвільних документів через портал «Дія».

Про це сказано в проекті постанови уряду, який розміщений на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Як сказано в пояснювальній записці до документа, для участі в проекті відібрані ТОП-10 ліцензій, які є найбільш запитуваними в електронній формі.

Йдеться про посередництво у працевлаштуванні за кордоном, роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столових вин), тютюновими виробами та паливом, зберігання палива, ведення туроператорської діяльності, дозволи на ветеринарну практику, медичну практику, діяльність у сфері дошкільної освіти та діяльність у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Цей проект планують запустити з 1 травня 2021 року по 31 грудня 2023 року.

 

Що цьому передувало

Уряд України визначив діджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу «Дія» як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.

Наприкінці 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення про запуск експериментального проекту з реєстрації місця проживання в електронній формі для осіб старше 14 років.

Станом на 25 березня 2021 року кожен другий українець почав користуватися електронними послугами.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УНІАН

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»