• Посилання скопійовано

Як штрафуватимуть за незаконні операції з рідиною для електронних сигарет?

КМУ Постановою від 31 березня 2021 р. № 285 узгодив правила застосування фінансових штрафів за порушення у сфері виробництва та обігу рідин для електронних сигарет

Як штрафуватимуть за незаконні операції з рідиною для електронних сигарет?

Кабмін Постановою від 31 березня 2021 р. № 285 вніс зміни до постанови КМУ від 2 червня 2003 р. № 790 “Про затвердження Порядку застосування фінансових санкцій, передбачених статтею 17 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (Закону №481).

Метою даної постанови було встановити правила застосування штрафних санкцій, передбачених ст. 17 Закону №481, за порушення вимог щодо виробництва і обігу рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Вирішили це питання дуже просто. У Порядку застосування фінансових санкцій, передбачених ст. 17 Закону №481 слова “тютюнових виробів” в усіх відмінках доповнюються словами “рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального” у відповідному відмінку.

Отже, штрафи щодо таких рідин застосовуватимуться в тому ж порядку, як і щодо порушень у тютюновій сфері. Новація здається дрібною, але вона, по суті, запроваджує механізм реалізації права контролерів застосовувати ці нові штрафи.

Також уточнено, що даний порядок поширюється, у тому числі, і на іноземних суб’єктів господарювання, які діють через своє зареєстроване постійне представництво). Крім того було узгоджено актуальну назву податкового органу – «ДПС».

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»