• Посилання скопійовано

Порядок атестації осіб, що проводитимуть технічну інвентаризацію нерухомості, оновлено

23 червня Уряд прийняв проєкт постанови, яким затверджено в новій редакції Порядок професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт або послуг, пов’язаних із створенням об’єктів архітектури

Порядок атестації осіб, що проводитимуть технічну інвентаризацію нерухомості, оновлено

Уряд прийняв розроблений Мінрегіоном проект постанови «Про внесення Змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. №554». Йдеться про затвердження нової редакції Порядку професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт або послуг, пов’язаних із створенням об’єктів архітектури.

«Оновлений Порядок допоможе не тільки підвищити професійний рівень фахівців у містобудівній галузі, але й зробить процедуру проведення професійної атестації прозорішою», – зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Проект передбачає:

  • використання Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) при прийманні, обробленні, оформленні документів, проведенні професійної атестації, а також інформуванні про результати атестації;
  • удосконалення процедури проведення іспиту та механізму позбавлення виконавця кваліфікаційного сертифіката;
  • створення Атестаційної архітектурно-будівельної комісії;
  • врегулювання порядку створення апеляційних комісій, порядок розгляду ними скарг та прийняття відповідних рішень щодо спірних питань, які можуть виникнути під час проведення професійної атестації чи позбавлення кваліфікаційного сертифіката, з використанням ЄДЕССБ;
  • проведення професійної атестації виконавців незалежно від його членства у саморегулівній організації тощо.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив про те, що Верховна Рада зареєструвала законопроекти, необхідні для реформи у сфері містобудування.

Нагадаємо, що ще у квітні 2021 року Мінрегіон оприлюднив проєкт постанови КМУ, якою пропонується затвердити:

  • Порядок проведення технічної інвентаризації;
  • Порядок визначення технічної можливості поділу, об’єднання об’єкта (об’єктів) нерухомого майна або виділу частки з об’єкта нерухомого майна.

Ними передбачено, що технічна інвентаризація об’єктів нерухомого майна проводиться ФОП або юридичною особою, у складі якої працюють один або більше відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних зі створенням об’єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію та отримали кваліфікаційний сертифікат на право виконання робіт із технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна відповідно до Закону «Про архітектурну діяльність». Про це ми писали тут.

Як бачимо, умови для атестації створено, тож, вочевидь, скоро буде прийнятий і цей проект постанови. 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»