• Посилання скопійовано

Обчислення та справляння держмита ? затверджено Інструкцію

Наказ Мінфіну від 07.07.2012 р. №811 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита»

Мінфін наказом від 07.07.2012 р. №811 затвердив Інструкцію про порядок обчислення та справляння державного мита. Згідно із зазначеною Інструкцією, державне мито справляється за ставками у розмірах неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та у процентному відношенні до відповідної суми документа.
Фізособи та іноземні юрособи, які постійно проживають або перебувають за межами України, сплачують мито у доларах США (100 доларів) або в іншій валюті, якщо це передбачено угодами з Україною.
Державне мито сплачується до вчинення дій, за які воно справляється, або при видачі низки документів.
У всіх органах, які справляють державне мито, мито сплачується марками або через фінустанови шляхом внесення коштів у готівковій формі або їх переказу в безготівковій формі.
За вчинення нотаріальних дій державними нотаріальними конторами, а також виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад державне мито сплачується до вчинення нотаріальних дій, а за видачу дублікатів нотаріально посвідчених документів, що є у справах нотаріальних контор, ? при їх видачі.
Державне мито за угодами, за якими одна сторона звільняється від сплати мита, сплачується другою стороною, яка не звільнена від його сплати, або пропорційно за домовленістю сторін.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»