• Посилання скопійовано

Арбітражних керуючих контролюватиме Мін'юст

Міністр юстиції взяла під особистий контроль сферу діяльності арбітражних керуючих

Арбітражних керуючих контролюватиме Мін'юст

З метою посилення контролю у сфері арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), Наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 21 червня 2013 року №592/7» внесено зміни до Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), згідно з якими Дисциплінарну комісію очолила Міністр юстиції Олена Лукаш.

При цьому Кваліфікаційну комісію арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) та Комісію з присвоєння рівнів кваліфікації арбітражним керуючим (розпорядникам майна, керуючим санацією, ліквідаторам), згідно з іншими нормативно-правовими документами, також очолила Міністр юстиції.

Посилення контролю викликане об’єктивними підставами: почастішали нарікання на адресу окремих арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) з боку громадськості, зокрема, з питань повернення боргів із заробітної плати підприємств-банкрутів.

Як уже повідомлялось, з 19 липня 2013 року діяльність арбітражних керуючих здійснюється в Україні виключно як незалежна професійна діяльність, що передбачено Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Законом також підвищено вимоги до професійного рівня арбітражних керуючих та контроль за їх діяльністю.

Актуальне завдання, яке вирішує Міністерство юстиції у цій сфері – скорочення термінів проведення процедур банкрутства, більш повне погашення вимог кредиторів боржників, у тому числі із заробітної плати, та усунення корупційних ризиків.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»