• Посилання скопійовано

Служба з захисту персональних даних нагадує: видачу Свідоцтв про держреєстрацію скасовано

ДСЗПД ще раз звертає увагу володільців персональних даних на змінах у законодавстві в сфері захисту персональних даних з метою їх врахування у своїй діяльності

Служба з захисту персональних даних нагадує: видачу Свідоцтв про держреєстрацію скасовано

Державна служба України з питань захисту персональних даних (далі – ДСЗПД України) інформує про те, що на її адресу з 1 січня 2014 року до цього часу продовжують надходити заяви про реєстрацію баз персональних даних.

У зв’язку з цим ДСЗПД України повторно повідомляє володільців персональних даних про те, що з набранням чинності Закону України від 3 липня 2013 року №383 – VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи захисту персональних даних» (далі – Закон):

 - з 1 січня 2014 року процедура реєстрації баз персональних даних у Державному реєстрі баз персональних даних скасована;

 - видача Свідоцтв про державну реєстрацію баз персональних даних відмінена.

Відомості з Державного реєстру баз персональних даних, в тому числі і заяви про реєстрацію баз персональних даних, які були отримані ДСЗПД України до 31 грудня 2013 року, згідно прикінцевих та перехідних положень вищезазначеного Закону у встановленому законодавством порядку були передані до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (далі – Уповноважений).

Проте, відповідно до Закону володільцям персональних даних, які обробляють персональні дані, що становлять особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, необхідно подати до Уповноваженого відповідне повідомлення. На подачу даного повідомлення, у разі необхідності, Законом передбачено 6 місяців (починаючи з 01.01.2014). Додаткову інформацію та форми повідомлення Ви можете отримати на офіційному веб–сайті Уповноваженого www.ombudsman.gov.ua.

ДСЗПД України ще раз звертає увагу володільців персональних даних на змінах у законодавстві України в сфері захисту персональних даних з метою їх врахування у своїй діяльності.

Джерело: Державна служба України з питань захисту персональних даних

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»