• Посилання скопійовано

Встановлювати місця для куріння на вулиці - заборонено!

Спеціально відведене місце для куріння не може розміщуватися на вулиці, оскільки частина (площа) вулиці не входить до переліку місць та закладів, у яких повинні бути спеціально відведені для цього місця

Встановлювати місця для куріння на вулиці - заборонено!

Мінекономіки у листі від 20.09.2013 р. № 3502-06/33294-16 нагадує, що куріння ( крім спеціально відведених для цього місць) забороняється:

 - у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності;

 - у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян;

 - у приміщеннях гуртожитків;

 - в аеропортах та на вокзалах.

При цьому власник, уповноважені ним особи або орендарі зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, сумарна площа яких не має перевищувати 10 % загальної площі відповідної споруди чи приміщення, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму. Окрім того, слід розмістити інформацію, яка складається із відповідного графічного знаку та тексту: "Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!".

Відповідно у місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщено знак про заборону куріння та тексту: "Куріння заборонено!".

При цьому Мінекономіки наголошує, що спеціально відведене місце для куріння не може розміщуватися на вулиці, оскільки частина (площа) вулиці не входить до переліку місць та закладів, у яких повинні бути спеціально відведені для цього місця.

У разі неможливості відведення спеціального місця для куріння у місцях, зазначених у переліку, куріння тютюнових виробів у цих приміщеннях забороняється.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»