• Посилання скопійовано

Рада розгляне підвищення пенсій та зарплат 17 вересня, - Яценюк

Арсеній Яценюк: Уряд вже накопичив кошти для виплати підвищених зарплат і пенсій. У четвер Рада повинна проголосувати за відповідний закон

Рада розгляне підвищення пенсій та зарплат 17 вересня, - Яценюк

«Сподіваюся, що весь Парламент в єдиному пориві проголосує за позицію Уряду щодо підняття пенсій, заробітних плат і 80 видів різного роду соціальних виплат, а також за списання і за реструктуризацію боргів перед іноземними кредиторами», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах», відповідаючи на запитання дописувачів у мережі Facebook.

 Він нагадав, що Уряд прийняв рішення про підвищення всіх соціальних стандартів майже для 12,5 мільйонів українських громадян і 80 різного роду соціальних виплат: «Збільшення зарплат, пенсій і інших соціальних виплат іде в середньому на 13%. Для висококваліфікованих працівників заробітна платня збільшиться навіть на 18%».

Уряд, зазначив він, направив відповідні зміни до закону України про державний бюджет до Верховної Ради України. Детальніше >>>

«На наступному тижні в четвер Парламент повинен проголосувати за п’ять законів, які змінюють державний бюджет, підвищують заробітну плату і пенсії так, як визначив Кабінет Міністрів України». Серед цих законів і той, який дозволяє реструктуризувати і списати борги України. Арсеній Яценюк нагадав, що Уряду вдалося списати близько 4 мільярдів доларів боргів, «які ми винні нашим приватним кредиторам, які не ми брали, але нам треба було вирішувати це питання»: «Нам вдалося реструктуризувати ці борги і відтермінувати виплату по сумі основного боргу ще на 4 роки».

 Після ухвалення цих законів Верховною Радою, повідомив Арсеній Яценюк, Уряд «або окремою відомістю доплатить до кінця поточного місяця додаткові суми для кожного пенсіонера, або при виплаті пенсії вже в жовтні здійснить додаткову доплату як за вересень, так і за жовтень».

 «Але для того, щоби отримати дозвіл на витрачання коштів, які Уряд вже закумулював, Парламент повинен проголосувати за ці закони, Президент їх підпише, і ми невідкладно дійдемо до кожного пенсіонера, до кожного вчителя, лікаря, працівника освіти, бюджетної сфери, до кожної багатодітної мами, до кожного громадянина країни, який отримає в середньому від 13 до 18% доплати до своїх пенсій, зарплат і соціальних стандартів», - підкреслив Глава Уряду.

«Гроші вже накопичені Урядом на рахунках в Державному казначействі», - додав Арсеній Яценюк.

Новина по темі:

 - Підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати з 1 вересня: є проект!!!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»