• Посилання скопійовано

Мін'юст заперечує інформацію про несанкціонований доступ до реєстру нерухомості

Останнім часом у ЗМІ з’явилася інформація про можливе стороннє втручання в діяльність реєстру нерухомості. Однак у Мін'юсті таку інформацію заперечують

Мін'юст заперечує інформацію про несанкціонований доступ до реєстру нерухомості

За даними ДП «Національні інформаційні системи», жодних фактів порушення технології встановленого режиму доступу до реєстрів не зафіксовано.

"Існуючий режим доступу до реєстрів, які перебувають у віданні Міністерства юстиції, в частині ідентифікації користувача за технологічною складністю відповідає світовим аналогам, а в низці випадків навіть перевищує їх. Завдяки цьому досягається безпрецедентно високий рівень захисту інформації", - йдеться на сайті Мін'юсту.

Доступ до реєстрів здійснюється з використанням ідентифікаторів доступу, які були видані користувачам реєстрів. Йдеться про логін, пароль та унікальний електронний ключ з сучасною системою шифрування.

Наразі не зафіксовано жодних спроб доступу до реєстру без використання зазначених засобів ідентифікації.

При цьому, Міністерство юстиції звертає увагу всіх користувачів реєстрів на те, що відповідно до умов договору про надання послуг підключення, саме на нотаріусів покладається обов’язок щодо збереження особистого ключа, ідентифікатора та паролю доступу до реєстрів у таємниці. Так само дані користувачі мають забезпечити недопущення їх використання іншими особами, в тому числі помічниками та працівниками офісу нотаріусів.

У разі втрати електронного ключа та інших ідентифікаторів або підозри, що хтось міг заволодіти відповідними даними просимо одразу звертатися до представників ДП «Національні інформаційні системи».

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»