• Посилання скопійовано

Внесено зміни до правил проставлення апостиля

Марки апостиля будуть замінені на печатку і підпис

Внесено зміни до правил проставлення апостиля

Міністерство закордонних справ, МОН та Мін'юст спільним наказом від 05.07.2016 р. №199/783/1838/5 внесли зміни до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав.

Так, якщо проставлення апостиля здійснюється посадовою особою компетентного органу шляхом внесення запису до Реєстру про проставлений апостиль, посадова особа територіального органу компетентного органу візуалізує апостиль, сформований за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, безпосередньо на вільному від тексту місці документа або на його зворотному боці чи на окремому аркуші. У такому випадку в пункті 9 штампа апостиля тепер проставлятиметься печатка компетентного органу за зразком та описом, визначеним таким органом (раніше прикріплялась марка апостиля).

У разі якщо візуалізація апостиля, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Реєстру у формі електронного документа, здійснюється на окремому аркуші, місце скріплення документа та аркуша з апостилем засвідчується підписом посадової особи територіального органу компетентного органу та печаткою компетентного органу.

Наказом також встановлено, що використання наявного залишку марок апостиля визначається Мін'юстом.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 22.07.2016 р. в "Офіційному віснику України".

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»