• Посилання скопійовано

Нацкомфінпослуг скасувала обов'язкове підтвердження зміни назви або місцезнаходження для юросіб

Норма діє тільки при наявності такої інформації в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб –підприємців та громадських формувань

Нацкомфінпослуг скасувала обов'язкове підтвердження зміни назви або місцезнаходження для юросіб

Нацкомфінпослуг скасувала обов'язкове надання оригіналів та/або нотаріально завірених копій документів, що засвідчують зміну найменування (не пов'язаного з реорганізацією) та/або місцезнаходження. Про це повідомляється на сайті комісії.

Згідно з повідомленням, таке рішення комісія прийняла у зв'язку з набранням чинності 1 січня 2016 року нової редакції закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" від 15 травня 2003 року №755-IV.

При цьому комісія підкреслює, що дана норма діє тільки в тому випадку, якщо інформація про такі зміни внесено до Єдиного державного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України.

Також Нацкомфінпослуг нагадує, що Міністерство юстиції забезпечує функціонування Єдиного державного реєстру, в якому міститься, зокрема, інформація про найменування і місцезнаходження юридичної особи. При цьому доступ державних органів до відомостей державного реєстру забезпечується через портал електронних сервісів шляхом отримання виписки з реєстру в електронній формі, а також до документів в реєстраційній справі в електронній формі, відповідно до Порядку надання відомостей з Єдиного держреєстру, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 10 червня 2016 року № 1657/5.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»