• Посилання скопійовано

ProZorro отримало можливість інтеграції із ЄДР

Найближчим часом в електронній системі публічних закупівель ProZorro з’явиться функція автоматичної перевірки даних замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців

ProZorro отримало можливість інтеграції із ЄДР

Таку можливість забезпечує відповідна постанова, яку Уряд затвердив на засіданні 8 вересня.

Інтеграція через API з основними реєстрами є одним з головних завдань у розвитку системи ProZorro та створенням абсолютно “безпаперових” закупівель. Можливість автоматичної перевірки інформації в Єдиному державному реєстр - це перший крок на цьому шляху.

“Наша мета - зменшення кількості документів, які потрібні підприємствам для роботи з ProZorro”, - прокоментував таке рішення Уряду Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Мінекономрозвитку розраховує на сприяння з боку Технічного адміністратора ЄДР - ДП "НАІС" щодо якнайшвидшої інтеграції реєстру.

Автоматичний обмін даними з ключовими реєстрами вирішує одразу декілька завдань, розповів заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. “Це підвищить безпеку системи, оскільки не дозволить вносити в систему некоректні дані. Крім того, це полегшить роботу бізнесу, оскільки автоматизує перевірку даних - паперові довідки будуть непотрібні”, - пояснив він.

Крім того, інтеграція реєстрів значно спростить роботу держзамовниками, тому що їм треба буде перевіряти менше даних постачальника вручну. “І як наслідок, ми зменшимо дрібну корупцію у видачі довідок і витягів”, - зазначив Максим Нефьодов.

Аналогічні можливості прийнята постанова відкриває і для інших організацій, зацікавлених в інтеграції через API, у тому числі і приватних - так, ряд банків раніше висловлювали зацікавленість у такій послузі.

Заступник Міністра додав, що технічно інтеграція ЄДР в систему ProZorro не повинна забрати багато часу, за умови активної роботи всіх сторін. Наразі тривають переговори щодо інтеграції решти ключових реєстрів - ДФС, МВС тощо.

Нагадаємо, раніше в систему ProZorro було додано функцію перевірки оплати за контрактом. Завдяки зусиллям Мінекономрозвитку, команди ProZorro, Міністерства фінансів, системи Є-Data і проекту .007, кожен бажаючий може ознайомитися не тільки із текстом контракту, який було підписано з переможцем тендера, а ще й дізнатися, чи була проведена по ньому оплата. Детальніше: http://bit.ly/29B8aJo

Читайте також: ProZorro: працюємо по-новому

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»