• Посилання скопійовано

Врегульовано використання захищених носіїв особистих ключів держреєстраторами та нотаріусами

Мін'юст затвердив наказ, яким врегулював відносини з використання захищених носіїв особистих ключів держреєстраторами та нотаріусами

Врегульовано використання захищених носіїв особистих ключів держреєстраторами та нотаріусами

Мін'юст наказом від 31.10.2016 р.  №3086/5 запровадив використання державними реєстраторами прав на нерухоме майно, держреєстраторами юридичних осіб, ФОП та громадських формувань, нотаріусами захищених носіїв особистих ключів під час доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції.

Встановлено, що держреєстратори використовують захищені носії особистих ключів з моменту впровадження відповідного програмного забезпечення Єдиних та Державних реєстрів, але не пізніше 31 березня 2017 року.

Окрім того, внесено зміни до Порядку надання ідентифікаторів доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України. Зокрема, уточнено, що доступ держреєстраторів до реєстрів здійснюється після навчання їх роботі з такими реєстрами та за умови використання електронного цифрового підпису, що відповідає вимогам та є сумісним з програмним забезпеченням реєстрів.

Наказ набрав чинності 4 листопада 2016 року

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»