• Посилання скопійовано

Спрощення ведення бізнесу в агропромисловому комплексі: впорядковано нормативку Кабміну

Уряд привів свої підзаконні акти у відповідність до законодавства щодо дерегуляції та спрощення ведення бізнесу в агропромисловому комплексі

Спрощення ведення бізнесу в агропромисловому комплексі: впорядковано нормативку Кабміну

Кабмін постановою від 16.11.2016 р. № 829, зокрема, затвердив переліки об'єктів регулювання у сфері карантину рослин для цілей контролю за переміщенням територією України та для імпорту, експорту й реекспорту та бланки фітосанітарних та карантинних сертифікатів.

Крім того, документом передбачено виключення Порядку оформлення карантинного дозволу на імпорт (транзит).

У переліку для цілей контролю за переміщенням територією України передбачено необов'язковість оформлення карантинних сертифікатів на зерно та продукти його переробки. Це своєю чергою, на думку Кабміну, значно спростить ведення бізнесу в агропромисловому комплексі.

Нагадаємо, що при імпорті рослин та продуктів рослинного походження необхідно було отримувати карантинний дозвіл на імпорт, яким встановлювалися фітосанітарні вимоги для імпортних вантажів, та який видавався виключно центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину рослин.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»