• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив запуск пілотного проекту Централізованої закупівельної організації

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про запуск пілотного проекту із організації діяльності Централізованої закупівельної організації (ЦЗО)

Уряд ухвалив запуск пілотного проекту Централізованої закупівельної організації

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Створення ЦЗО в Україні передбачене Стратегією реформування системи публічних закупівель до 2022 року та дозволяє значно підвищити якість і ефективність публічних закупівель.

Централізована закупівельна організація організовує закупівлі за рамковими угодами в інтересах замовників. Для цього ЦЗО отримує від закупівельників, виключно на добровільних засадах, замовлення на проведення закупівель, об’єднує такі замовлення у великі лоти і кваліфіковано організовує закупівлі.

Використання Централізованих закупівельних організацій широко розповсюджено в Європі. Вони допомагають проводити закупівлі тим замовникам, в яких немає великого штату кваліфікованих закупівельників, і вивільняють, таким чином значні ресурси.

“Для замовників використання ЦЗО означає значне спрощення процедур, - пояснив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. - Вони можуть своїм добровільним рішенням частково або повністю аутсорсити ЦЗО, наприклад, закупівлі паперу чи побутової хімії, і організація закупить ці товари для них, та ще й дешевше, оскільки ЦЗО об’єднує замовлення по однакових товарах у великі тендери”.

Крім того, замовник не буде витрачати зайвих ресурсів на непрофільну діяльність. При цьому об’єднання лотів і організація регулярних великих тендерів дозволить залучити більше постачальників, оскільки бізнесу цікаво брати участь у великих, якісно організованих закупівлях.

Для цього буде створена державна установа «Професійні закупівлі». На базі установи буде створено перший пілотний проект із впровадження  ЦЗО, участь в яких будуть брати Уряд на рівні Секретаріату Кабміну, а також Донецька цивільна адміністрація, яка буде використовувати ЦЗО у питанні відбудови Донбасу.

Очікується, що після успішного завершення пілотного проекту досвід ЦЗО буде розповсюджено, зокрема на  регіональному рівні.

Детальніше про пілотний проект ЦЗО>>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»