• Посилання скопійовано

Мінагрополітики виступає за скасування держрегулювання цін на продукти на постійній основі

У відомстві зазначили, що з часу запуску пілотного проекту щодо скасування держрегулювання, цінова ситуація в державі суттєво не змінилася

Мінагрополітики виступає за скасування держрегулювання цін на продукти на постійній основі

Міністерство аграрної політики і продовольства виступає за повне скасування державного регулювання цін на продукти харчування, пілотний проект якого був введений в Україні в період з 1 жовтня 2016 року по 1 січня 2017 року, -  повідомив директор департаменту продовольства Мінагропроду Микола Мороз під час круглого столу в рамках спеціального проекту «УНІАН-АГРО».

«Мінагрополітики виступає за скасування регулювання, враховуючи, що воно не має істотного впливу на рівень споживчих цін, а регулювання ринку має знаходитися виключно в руках Антимонопольного комітету, якщо є якісь серйозні порушення», - сказав він.

Мороз зазначив, що з часу запуску пілотного проекту щодо скасування держрегулювання, цінова ситуація в державі суттєво не змінилася. За його словами, найбільше подорожчали продукти молочної групи – на 10-15% - але викликано це було, в першу чергу, економічними факторами.

Нагадаємо, 22 вересня Кабінет міністрів України затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування з початком 1 жовтня 2016 року та закінченням 1 січня 2017 року.

Мінекономрозвитку підтримує ідею повної відмови від держрегулювання цін. У відомстві зазначають, що всупереч ідеї державного регулювання, з 2003 року зростання цін на соціально значущі продукти харчування значно випереджає середнє зростання цін по всіх продуктах харчування.

Читайте також: Оприлюднено перелік товарів та послуг, на які скасовується держрегулювання цін

Джерело: УНІАН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»