• Посилання скопійовано

У 2017 році планується завершити реформу Державної екологічної інспекції

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що в реформовану Державну природоохоронну службу потрібно набирати нових людей і не проводити жодних переатестацій

У 2017 році планується завершити реформу Державної екологічної інспекції

 Про це він заявив у  прямому ефірі каналу «112 Україна».

«Завершення реформування Державної екологічної інспекції – це врегулювання дієвого інструменту, який повинен якісно здійснювати контроль природоохоронного законодавства. Я вважаю, що нинішній інститут влади, яким є Держекоінспекція, тотально корумпований. Його вилікувати неможливо. Тому ми запропонували Уряду України наше бачення реформування її в новий природоохоронний орган», - сказав Остап Семерак. 

Міністр також відзначив, що важливим фактом корумпованості цієї системи є аналіз електронних декларацій, який показав, що  найбільш багатими людьми є екоінспектори. 

«Я пропонуватиму членам Кабінету Міністрів набрати у реформований орган - Державну природоохоронну службу - нових людей і не проводити жодних переатестацій. Це мають бути виключно нові люди, які матимуть нову мотивацію, нову підготовку, нову функцію. Звичайно, прийняття цього рішення залежить від політичної волі моїх колег з Уряду»,- наголосив Міністр.

Крім того, Остап Семерак підкреслив, що пріоритети, над якими Мінприроди працювало в 2016 році, вдалося реалізувати.

«Перший пріоритет – гармонізація українського законодавства із європейським.  Другий – це боротьба з корупцією. Третій – насування нового конфайнменту на 4-й енергоблок ЧАЕС»,- зазначив Міністр.

Джерело: Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»