• Посилання скопійовано

ДФС: Податкова міліція не ліквідована і продовжує працювати у правовому полі

За словами С. Білана, у "Перехідних положеннях" ПКУ зазначено, що розділ «Податкова міліція» виключається з моменту прийняття відповідного закону про створення нового органу. А отже, ні про ліквідацію, ні про поновлення повноважень податкової міліції на сьогодні немає жодної мови

ДФС: Податкова міліція не ліквідована і продовжує працювати у правовому полі

Нагадаємо, що вчора, 23 лютого, Верховна Рада відмовилася відновити повноваження податкової міліції. Докладніше тут>>

Незважаючи на це, перший заступник Голови ДФС Сергій Білан заявляє, що на сьогодні податкова міліція продовжує працювати у правовому полі. "Технічна помилка, внаслідок якої в одному пункті Податкового кодексу вказано два моменти, що суперечать одне одному, не є глобальною проблемою та не припиняють роботу податкової міліції", - зазначив він. 

«Діяльність податкової міліції регламентується цілою низкою нормативних актів. Змінами до Податкового кодексу передбачено, що розділ 8 про податкову міліцію виключається, але пункт, який його виключає, вступає у дію тільки з моменту прийняття закону про новий орган. Бо не можна ліквідувати орган, не зрозумівши, що робити далі, не створивши щось нове», – наголосив Сергій Білан.

За його словами, саме у Перехідних положеннях зазначено, що розділ «Податкова міліція» виключається з моменту прийняття відповідного закону про створення нового органу, тому ні про ліквідацію, ні про поновлення повноважень податкової міліції на сьогодні немає жодної мови.

«Податкова міліція діє в правовому полі і буде продовжувати діяти. Дійсно, треба реформувати структуру, треба об’єднувати усі економічні злочини та протидію ним, щоб не було дублювання функцій. Будь ласка, хай буде прийнятий закон про створення нового органу та якнайшвидше імплементований», – підкреслив посадовець.

Він також зазначив, що Конституцією передбачено безперервність владних інститутів.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»