• Посилання скопійовано

Реорганізація фондів соціального страхування буде завершена до 1 серпня

На засіданні Фонду соцтраху 24 травня, серед іншого, визначено дату початку виконання Фондом всього обсягу функцій та завдань, визначених Законом №1105, - це 1 серпня 2017 року

Реорганізація фондів соціального страхування буде завершена до 1 серпня

Як повідомляє Мінсоцполітики, 24 травня відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України, пыд час якого були розглянуті питання, пов’язані з:

  • завершенням процедури реорганізації фондів соціального страхування,
  • визначенням чіткої дати, з якої Фонд соціального страхування України почне виконувати функції та завдання,
  • уточненням структури робочих органів Фонду соціального страхування, з
  • апровадженням механізму «гроші ходять за людиною» у санаторно-курортному лікуванні потерпілих на виробництві, вирішенням кадрових питань.

Зокрема, одним із основних рішень, яке схвалило правління Фонду, є Порядок відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання за новим принципом - «гроші ходять за людиною».

Зазначений Порядок, прийнятий за ініціативою Міністерства соціальної політики, є черговим кроком, спрямованим на посилення соціального захисту застрахованих громадян та якісне отримання ними соціальних послуг за рахунок коштів Фонду.

Порядок передбачає можливість вільного вибору санаторно-курортного закладу потерпілим на виробництві для отримання відповідних послуг.

Після самостійного вибору потерпілим санаторно-курортного закладу для отримання відповідного лікування робочим органом Фонду готується та укладається тристоронній договір, на підставі якого потерпілий отримує належне йому санаторно-курортне лікування, а санаторно-курортний заклад отримує від Фонду відшкодування витрат за надані послуги в межах визначених граничних витрат.

У ході засідання правління було прийнято рішення про зміни у структурі робочих органів Фонду. Так кількість робочих органів Фонду збільшено на 19 одиниць - до 372.

Крім цього, правлінням Фонду доручено головам комісій з реорганізації ФСС з ТВП та ФСС НВВ та їх робочих органів забезпечити складання, затвердження передавальних актів, а також завершення процедури їх припинення до 1 серпня 2017 року.

При цьому правлінням Фонду визначена дата початку виконання Фондом всього обсягу функцій та завдань, визначених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», - 1 серпня 2017 року.

Також на засіданні правління Фонду призначено заступників директора виконавчої дирекції Фонду – Тетяну Блажинську, Володимира Забелу, Світлану Лапчик, Сергія Нестерова, Валерія Сітайла, Петра Сливкіна, Тетяну Чудочкіну.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»