• Посилання скопійовано

Розміщення ресторану в будинку - виключно за рішенням його співвласників: законопроект

Нардепи пропонують внести зміни до Закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" щодо вдосконалення механізму реалізації прав мешканців багатоквартирних будинків

Розміщення ресторану в будинку - виключно за рішенням його співвласників: законопроект

18 травня 2017 року у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6465 "Про внесення змін до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" щодо вдосконалення механізму реалізації прав мешканців багатоквартирних будинків". Його авторами є нардепи А. Герасимов ("Блок Петра Порошенка") та В. Писаренко ("Відродження").

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону  «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» в частині використання допоміжних приміщень багатоквартирного будинку, належних до нього будівель і споруд, його прибудинкової території для розміщення закладів (підприємств) ресторанного господарства та підприємств  оптової  та роздрібної торгівлі алкогольними напоями виключно за рішенням співвласників такого багатоквартирного будинку.

На думку законотворців, довільне використання допоміжних приміщень багатоквартирного будинку, належних до нього будівель і споруд, його прибудинкової території для розміщення закладів (підприємств) громадського харчування та ресторанного господарства, торгівлі алкогольними напоями несе загрозу руйнації будинків і їх частин та створює перешкоди для належного відпочинку людей, проведення вільного часу, прибудинкових дитячих розваг.

Крім того, на сьогодні у більшості випадків про розташування таких розважальних закладів, мешканці дізнаються вже після надання відповідними органами дозвільних документів і боротись з таким небажаним сусідством змушені в судах.

Таким чином, прийняття законопроекту, на думку його авторів, сприятиме реалізації прав мешканців багатоквартирних будинків на допоміжні приміщення багатоквартирних будинків, належних до нього будівель та споруд, його прибудинкової території.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»