• Посилання скопійовано

ДФС залишається в Мінфіні, але буде докорінно реформована - Гройсман

ДФС за пропозицією Уряду залишатиметься у підпорядкуванні Мінфіну, але буде докорінно реформована та перебудована в інтелектуальний орган влади з серйозними повноваженнями

ДФС залишається в Мінфіні, але буде докорінно реформована - Гройсман

 Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю Ліга.net, передає "Урядовий портал"

«На сьогодні ми бачимо таку модель: ДФС залишається в Міністерстві фінансів. Але Службу треба перебудувати і повністю реформувати. Це повинен бути не каральний орган, а інтелектуальний, з серйозними і цивілізованими повноваженнями, - сказав Володимир Гройсман. - Моя позиція полягає в тому, щоб ДФС підтримувала і захищала бізнес, а не навпаки, створювала для нього штучні перешкоди. Я вважаю, дуже важливо забезпечити стійке економічне зростання. Це можливо, в тому числі, внаслідок такої реформи, і її результатом має бути створення нормального бізнес-клімату».

При цьому Глава Уряду назвав «неприпустимим» будь-яке відродження ліквідованого Міністерства доходів і зборів. «Я абсолютно проти відродження Мінсдоха (Міндоходів та сборів). Це недопустимо», - сказав Прем’єр-міністр.

Він висловив сподівання, що діючий керівник ДФС Мирослав Продан зможе запровадити нові системні зміни й сервіси для підтримки малого та середнього бізнесу.

«Він (Продан) багато витягнув на своїх плечах, тому що система була не готова. Звичайно, йому потрібно більше підтримки в системі, але система хвора, її треба перезавантажувати. Це серйозний виклик. Я йому (Продану) буду тільки допомагати, щоб ДФС стала сервісною структурою з людським обличчям», - сказав Глава Уряду.

Він звернув увагу, що серед досягнень Служби – запровадження автоматичного повернення ПДВ та перевиконання надходжень по митниці.

«Ми плануємо перевиконання доходів по митниці, а це 12 млрд грн, направити на місцеві дороги. Колосальний ресурс, який раніше знаходився в тіні, і на ньому хтось паразитував, - зазначив Володимир Гройсман. –  Сьогодні ми ще дуже далекі від наведення остаточного порядку. Потрібна повна модернізація митниці, і дуже багато речей треба зробити для технічного переоснащення. Буквально зараз буде оголошено тендер із закупівлі стаціонарних сканерів для митниці. Це буде означати тільки одне: щілин, через які можна проводити сірий імпорт або контрабанду, буде все менше і менше. Це зробить позитивний вплив і на українське виробництво. Тому що сірий імпорт підступно забирає частину ринку і можливості українських виробників. А за українських виробників я готовий боротися 24 години на добу».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»