• Посилання скопійовано

У кіберполіції заявляють про можливу відповідальність фірми M.E.Doc за кібератаку

Невелика українська компанія M.E.Doc, яка випускає бухгалтерське програмне забезпечення, може бути обвинувачена у зв’язку з серйозною кібератакою минулого тижня, яка спричинила значні пошкодження комп’ютерних систем по всьому світу

У кіберполіції заявляють про можливу відповідальність фірми M.E.Doc за кібератаку

Начальник кіберполіції України полковник Сергій Демидюк 3 липня повідомив, що співробітників базованої в Києві компанії неодноразово попереджали, що їхня структура інформаційних технологій не є безпечною. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Вони про це знали. Їх багато разів попереджали різні антивірусні фірми. За це нехтування ці люди постануть перед кримінальною відповідальністю», – твердить Демидюк.

Керівники компанії M.E. Doc, Олеся Лінник та її батько Сергій, повідомили Reuters, що їхнє програмне забезпечення не відповідає за поширення вірусу, і вони не розуміють висунення обвинувачень проти них.

Нагадаємо, що Служба безпеки України 1 липня заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу Petya.A. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося у декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання прикладного бухгалтерського програмного забезпечення.

*****

У вівторок ввечері на ФБ-сторінці компанії M.E. Doc зявилось таке повідомлення: «В даний момент на території компанії проводяться невідкладні слідчі дії співробітниками Департаменту кіберполіції МВС України. Співробітники компанії M.E.Doc надають допомогу співробітникам поліції і спільно з ними виявили факт взлому сайтів компанії третьою стороною. Перепрошуємо за незручності. Завтра з ранку буде інформація щодо відновлення роботи наших сервісів».

 

*****

Читайте також:

Джерело: Радіо Свобода

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»