• Посилання скопійовано

Печатка для бюджетників обов'язкова - Держказначейство

Бюджетні установи, які не є органами виконавчої влади, але утримуються за рахунок бюджетних коштів та створені такими органами, мають проставляти печатки на документах, які надаються органам Казначейства

Печатка для бюджетників обов'язкова - Держказначейство

Держказначейство у листі від 08.08.2017 р. №16-10/760 нагадує, що 19 липня 2017 року набрав чинності Закон №1982, згідно з яким суб'єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатки.

Тобто з цього часу відбиток печатки не може бути обов'язковим реквізитом будь-якого документа, що подається госпсуб'єктом до органу державної влади або органу місцевого самоврядування. Копія документа вважається засвідченою, якщо на такій копії проставлено підпис уповноваженої особи такого суб'єкта господарювання або особистий підпис ФОП. Орган державної влади або орган місцевого самоврядування не має права вимагати нотаріального засвідчення вірності копії документа у разі, якщо така встановлена законом.

Докладно про зміни, внесені цим Законом, читайте в аналітиці від редакції>>

Водночас у Держказначействі зазначили, що бюджетні установи, які не є органами виконавчої влади, але утримуються за рахунок бюджетних коштів та створені такими органами (наприклад, дошкільні навчальні заклади, загальноосвітні навчальні заклади, заклади охорони здоров'я та інші), мають дотримуватись вимог бюджетного законодавства та проставляти печатки на документах, які надаються органам Казначейства.

Що стосується підтвердних документів, які надаються органам Казначейства разом з Реєстром бюджетних зобов'язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів/Реєстром фінансових зобов'язань, то згідно з законодавством проставляння відбитка печатки виконавців робіт, які відповідно до укладених договорів виконують для бюджетної установи або одержувача відповідні роботи (надають послуги, поставляють товари), на оригіналах підтвердних документів або їх копіях не є обов'язковим.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна казначейська служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»