• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив розпорядження про ставки портових зборів

Кабмін на засіданні в четвер, 11 січня, погодив зниження ставок портових зборів

Уряд ухвалив розпорядження про ставки портових зборів

Уряд підтримав пропозицію Мінінфраструктури щодо зниження ставок портових зборів: корабельного,  канального, маякового, санітарного, якірного, причального та  адміністративного на 20%, починаючи з 1 січня 2018 року, - повідомляє "Урядовий портал".

Відповідне Розпорядження Уряду було погоджено під час засідання Кабміну, яке відбулося 11 січня 2018 року.

Міністр  інфраструктури України Володимир Омелян подякував Уряду за підтримку  інфраструктурних реформ і наголосив на тому, що це рішення сприятиме  підвищенню конкуренції українських портів у Чорноморському басейні:

«Ми  обіцяли – і ми зробили. Дякую Уряду за підтримку такої важливої  ініціативи. Ми розраховуємо на комплексний ефект від впровадження такого  рішення: здешевлення логістики, збільшення обсягів перевалки вантажів  українськими портами, підвищення їх конкурентоздатності, і як наслідок –  повноцінне включення України до міжнародних транспортних коридорів,  розвиток Нового Шовкового Шляху».

Володимир  Омелян підкреслив, що зниження ставок портових зборів є першим кроком,  але не останнім:

«Ця перемога є важливою, але разом з тим – проміжною.  Ми будемо знижувати збори і надалі».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»