• Посилання скопійовано

Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки

17 січня Кабмін схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020рр. та затвердив план заходів з її реалізації, які Мінекономрозвитку розробило разом з провідними експертами ІТ-сфери

Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Документ - це фактично дорожня карта цифрової трансформації економіки України, яку після ухвалення можна одразу починати втілювати. Концепція передбачає перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси до високотехнологічних виробництв та ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій та комунікацій.

“Сьогодні близько 35% сільського населення України взагалі не мають доступу до широкосмугового інтернету. 53% українських шкіл і 99% медичних закладів теж не підключені. Виправити цю ситуацію можливо: за допомогою проектів державно-приватного партнерства за кілька років досягти покриття широкосмугового інтернету  понад 80%. Схвалена Концепція стане нашим дороговказом у цьому та інших цифровізаційних процесах”, - зазначив Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на засіданні Уряду.  

Документ визначає ключові політики, першочергові сфери, ініціативи та проекти «цифровізації» України на найближчі 3 роки:

  • розвиток цифрової інфраструктури – широкосмуговий інтернет (ШСД) має бути по усій території України;
  • цифровізація освітніх процесів та стимулювання цифрових трансформацій у системі освіти, медицині, екології, безготівкової економіки, інфраструктурі, транспорті, громадській безпеці, тощо.

“Успішний досвід Швеції, Кореї, Естонії, Ірландії, та Ізраїлю свідчить, що безпосередній ефект від комплексного розвитку цифрової економіки становить 20% ВВП протягом п'яти років. Наш амбітний план до 2021 року завдяки розвитку цифрової економіки - це як мінімум +5% до ВВП. Це абсолютно нова якість життя українців”, - додав під час свого виступу Михайло Тітарчук, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Презентація Концепції та плану доступна за посиланням>>

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»